Vladescu: Boc are o intelegere limitata a economiei pe timp de criza

Data publicarii: 20-09-2010 | Economie
Fostul ministru de Finante, Sebastian Vladescu, a declarat, intr-un interviu pentru Pro TV, ca premierul Emil Boc are o "intelegere limitata" a economiei pe timp de criza si ca remanierea lui s-a produs in ciuda sustinerii de care se bucura din partea sefului statului.

"Din cate stiu eu, presedintele Traian Basescu m-a sustinut pentru a ramane in guvern. Ceea ce nu a functionat a fost relatia mea cu primul ministru. In conditiile in care decizia politica a fost ca acest guvern sa nu isi depuna mandatul, in aceasta conditie, a fost luata decizia ca primul ministru sa lucreze cu un ministru de finante cu care sa aiba relatii mai bune", a declarat Vladescu, citat de Gandul.

In acelasi interviu, Vladescu a vorbit si despre divergentele cu premierul, subliniind ca limitele lui Boc in a intelege economia pe timp de criza ar fi generate de pregatirea sa. "In mod evident, intre opiniile mele si cele ale primului ministru, incepand cu necesitatea ajustarii cheltuielilor, sfarsind cu largirea bazei de impozitare, au fost unele divergente. Va dau un exemplu, majorarea TVA. (...) In ceea ce priveste capacitatea lui Emil Boc de a intelege complexitatea economiei romanesti, dificultatile ei intr-un an de criza, cred ca exista o limita care e generata de pregatirea domniei sale, de faptul ca a fost nevoit sa preia economia romaneasca intr-un moment de criza. Vorbesc despre o intelegere limitata intr-o perioada de criza", a spus fostul ministru de Finante.

Sebastian Vladescu a mai spus ca discutiile privind necesitatea reducerii bugetului, din cauza crizei, s-au purtat la nivel guvernamental inca din ianuarie. "E o decizie extrem de greu de asumat politic. S-a sperat ca exista o alta solutie", a explicat Vladescu.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: